Общ преглед

В днешно време нестандартните домове и екокъщите, построени от преработени или органични материали, добиват все по-голяма популярност. В следващата галерия обаче ще ви представим една малка къщичка от едва 16 м²?, в която живеят трима души, че дори и куче.

И ако мислите, че в това пространство няма как да се живее, вижте следващите снимки. В този дом си има всичко – баня, тоалетна, кухня, спалня и дори пералня.

Семейство Оскирко от Беларус е създало като свой дом тази къща на няколко километра от столицата Минск. Преди да построят къщата, те са живели в апартамент под наем в столицата, който им е струвал значителна сума. А всеки път, когато са искали да напуснат Минск и да се разходят през уикендите, това им е струвало още за бензин и хотели.

За това те са решили просто да си построят едно малко и евтино жилище в близост до най-големият град в Беларус. По семейни изчисления новата къща им излязла едва $4600, а сега семейството спестява по почти $500 на месец от наем. А семейство Оскирко са категорични, че малката квадратура на жилището им изобщо не ги притеснява, а Минск им е само на няколко километра с кола.

Вижте тяхното жилище в следващата галерия, а още снимки от къщата вижте тук.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар