Снимка: Reuters, архив
fallback

За здравословен начин на живот специалистите препоръчват да се работи не повече от 39 часа на седмица.
Ако това време се увеличи, може да доведе до нарушения в психическото и физическото състояние на работника, пише БТА.

Причината е, че човек не може да отдели достатъчно време за себе си, за храненето и личната си хигиена.

До изводите експертите са стигнали след наблюдения върху продължителността на работния ден и здравословните показатели на повече от 8 хиляди австралийци.

Специалистите препоръчват да се съкрати времето за трудова дейност на приблизително две трети от гражданите на страната на възраст между 24 и 65 г., които работят средно над 40 часа седмично.

Авторите на изследването са особено загрижени за жените, по-голямата част от които изпълняват и домашни задължения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Кирил Софийски

преди 7 години

Заплатите които получаваме не ни позволяват да работим толкова много. За седмица получаваме пари за не повече от 30 часа.Останалото е ангария ! Работим за благоденствието на работодателите с безплатен труд!

15

Анонимен

преди 7 години

мен лично ме устройва най-много работа по 2 час на ден или 16 часа на седмица, за парите не съм претенциозен не искам да бъда милионер, просто толкова колкото да ми стигат без да се лишавам от нищо да живея, Както виждате не му трябва много на човек.Но за съжаление , още си търся въпросната работа.

14

Анонимен

преди 7 години

а колко часа трябва да работи един счетоводител когато трябва да издава отчетите не 40ч и 50ч не стигат вие ми говорите щуротий законоиздателите издават нови закони и сами ги нарушават.в стоителството колко часа се работи повечето в бг се работи от 10ч до 12ч работен ден

fallback