Снимка: mymodernmet.com

Книгата е светиня. Колкото и да не остава време за потъване в света на книгите в забързаното ежедневие, да прелистваш страниците, да си купиш знание или просто да се отпуснеш в приятна обстановка с отнасяща те в дебрите на мисълта книга е любимо занимание за ценителите на писменото изкуство.

Ето защо и някои архитекти и интериорни дизайнери по света отдават толкова голямо значение на книжарниците. Ще се изненадате какви изумителни магазини за книги има. Някои от тях предлагат не просто да си купите книга, а да преживеете нещо вълнуващо и незабравимо.

Освен да си купите ценна книга в тези книжарници можете да изпиете топло кафе, да се излегнете приятно на потъващо легло, да релаксирате тялото и духа си.

Някои от тези книжарници са позиционирани в стари, но реновирани обширни театри, други в ремонтирани катедрали, трети са с напълно съвременен дизайн, но и с футуристична архитектура, пише mymodernmet.com.

В тези книжарници можете да се насладите не само на интересна книга, но и на богати цветови палитри, вградени зали за уединение и четене, отдих и естетика.

Повече по темата може да видите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase