Снимка: архив, Reuters

Едно от породистите португалски водни кучета на президента на САЩ Барак Обама ухапа 18-годишно момиче, дошло да разгледа Белия дом, предаде ТАСС. Наложи се на пострадалата да бъдат направени шевове на бузата, където е ухапването.

Неприятният инцидент се случил в понеделник, въпреки че е оповестен едва днес. Една от посетителките в Белия дом видяла кучето на име Съни, отишла до него и се опитала да го целуне. Изведнъж Съни, видимо изплашена от непознатия човек, захапала момичето точно под дясното око.

Семейният лекар на президента Рони Джексън прегледал пострадалата и заключил, че раната не е опасна. Докторът разпоредил да се направят шевове, които по-късно ще оставят лек белег върху лицето на момичето.

Тя очевидно не била доволна, че външният й вид ще пострада и публикувала многобройни фотографии на раната си в социалните мрежи. От Белия дом отказаха коментар.

Семейство Обама притежава две португалски водни кучета - 8-годишния Бо и 4-годишната Съни. Обикновено тази порода е много миролюбива и по правило не напада хора. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase