Общ преглед

Наш читател сигнализира за закупена от хипермаркет руска салата в опаковка, в която имало... добавено желязо! Когато решил да сложи на трапезата закупения продукт с изненада и разочарование установил, че сред съставките на салатата има... ръждив пирон.

"Истинска "Руска салата" с добавено желязо - ръждив пирон. Моля, в следващите партиди да слагате по-малки пирончета, за по-лесно усвояване", иронизира той находката си.

От фирмата производител веднага са се заели със сигнала.

"Съжаляваме за неприятното преживяване, което сте имал с наш продукт. Сигналът е сериозен и ние ще направим много сериозна проверка на случая. Прав сте, че размерът на попадналото тяло е голям. Обезпокоени сме, защото процесът на пакетиране е автоматизиран и отворът за дозиране на салатите е съвсем малък. На практика е невъзможно преминаването на доста по-малки по размер твърди тела през него. Много полезна за проверката ще бъде информация за партидния номер на салатата, както и самия пирон, който сте намерил. Партидният номер е изписан отстрани на опаковката ( LA ... 16) и по него можем да проследим по-бързо производствените процеси", коментираха от компанията.

Вие пък можете да видите необичайният предмет в нашата галерия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар