Снимка: Vkontakte

Местните в Санкт Петербург хванаха властите в измама, и то каква. Управата на града се опита да преметне собствените си граждани със снимка на ремонт, който всъщност така и не се се случил.

Всичко започва през март 2015 година, когато жители на район Приморски в Санкт Петербург започват масово да се оплакват, че оживен тротоар е в окаяно състояние, с дупки, в който при дъжд се пълнят огромни локви, пише "Moscow times".

Два месеца по-късно идва и отговор от управата на града и властите заявяват, че всъщност състоянието на тротоара си е задоволително. Въпреки това обаче обещават, че преди 15 октомври 2016 г. мястото ще бъде реновирано.

Превъртаме лентата до 31 октомври тази година, когато властите обявяват, че са приключили с ремонта на мястото. Дори качват снимки онлайн, на които доскорошната разруха е заменена с чисто нов асфалт.

На 2 ноември обаче в социалната мрежа Vkontakte се разкрива истината от местните - разрухата си е там и всъщност снимките в сайта на общината са обработени.

В социалната мрежа дори се появиха шеги, че властите са преценили, че е по-лесно да платят на графичен дизайнер да пооправи няколко снимки, отколкото да пратят реален екип за ремонт на мястото.

Веднага след това властите стават напълно неоткриваеми за местните журналисти, съобщава местният сайт "Фонтанка". По-късно и снимките изчезват мистериозно... от сайта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase