Снимка: Savji Dholakia, Facebook
fallback

Насред съкращенията в заводи по цял свят, поредени от какви ли не кризи, попадаме на един бизнесмен, който повдига духа на служителите си с един много щедър бонус за Дивали - един от най-големите индийски празници, отбелязван толкова пищно, както в християнския свят се чества Коледа.

Савджи Долакия е магнат в света на диамантите и притежава мина в Индия и управлява компанията си в Гуджарат.

Дружеството "Харе Кришна" изнася диаманти за 75 страни в света. Той има много служители... и явно иска всички да са доволни.

По случай Дивали той подарява 1260 коли и 400 апартамента на служителите си, а някои от тях ще получат и бижута, естествено, от диаманти.

По сметки на Mashable той ще похарчи 500 милиона рупии, или $7,5 млн. за тези подаръци, които ще бъдат разпределени сред 5500-те служители на компанията.

"Нашата цел е всеки служител да има дом и кола в идните пет години. Така че решихме да подарим коли, домове и бижута на нашите служители", обяснява Долакия.

"На онези, които вече имат автомобили ще дарим апартаменти, а онези, които си нямат превозно средство ще получат такова", обяснява щедрия шеф.

Това съвсем не е инцидентен акт на щедрост от страна на Долакия. От 2012 г. насам неговите служители се радват на различни социални придобивки.

През 2014 г. например 491 служители са получили коли, а 207 са намерили своят нов дом.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

додо

преди 7 години

много евтини тия коли и апартаменти в Индия ....по има-няма 2450 лева...ние толкова си крадем от шефа месечно :-)

20

Анонимен

преди 7 години

пфф, няма и по 2000 ЛЕВА е дал на служител, средно. Това не е много по-различно от бонусите в мнооооооооооооооооооооооого фирми, включително в България. Няма да питам колко според вас се изкарват от диаманти.Точно индийците няма нужда да ги хвалите, знаем ги много добре какви са. Точно по тази причина обаче сега голям рев ще настане

19

Анонимен

преди 7 години

Личи си, че не е комунист. Ако беше щеше да е алчен и да мисли за себе си. Така служителите му доволни, амбицирани да обучат качествено децата си и след време те ще са сред новаторите в Индия.

fallback