Снимка: Anews
fallback

Двама украинци официално смениха собственото и фамилното си име в чест на смартфона iPhone 7. В новите им паспорти фамилията им е записана като „Айфон“, а собственото име - „Сiм“ /седем/.

Всичко това било направено, за да могат младите мъже да се сдобият с напълно безплатен iPhone 7.

Идеята тръгнала от нестандартна акция на една от веригите магазини в Украйна – компанията обещала да подари нов смартфон iPhone 7 на хората, които се казват по същия начин като въпросния модел мобилни телефони. В акцията били включени само 5 iPhone 7.

Първият победител е Айфон Сiм Николаевич, роден през 1988 г. в Тюменска област, жител на Черкаска област. Вторият претендент за безплатен  iPhone 7 е 20-годишният Айфон Сiм Станиславович, също от Черкаска област. Засега той не си е получил наградата, тъй като неговите данни все още се проверяват.

Украинското законодателство по никакъв начин не ограничава възможния брой промени на имената. Затова двамата мъже няма да има от какво да се срамуват в бъдеще – щом получат наградата си, те веднага могат да върнат предишните си имена, пише Anews.com.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Н

преди 7 години

ОТКАЧЕНИ

20

Факт

преди 7 години

До Анонимендо 22 А ясно какво ще получи,ама не от "Епъл",а от господаря си Ердоган-безплатно обрязване и почетно място в джамията!Айфон също може да има,със записи на избрани речи на Бащицата...

19

Анонимен

преди 7 години

Не ми се мисли какво ще получи премиерът на една държава известен под името Бай Х..

fallback