Снимка: Facebook
fallback

Хаджид Аслам от Уолсол, Великобритания, е един от британците, които властите на Острова издирват заради участие в терористични дейности.

34-годишният мъж е заминал в Сирия през 2014 г., за да се присъедини към Ислямска държава, твърдят британските власти. До Сирия не успял да стигне, затова днес работи и живее в югоизточна Турция, където преподава английски в училище.

Днес обаче иска да се прибере у дома, защото изпитвал силна носталгия. Също така му липсвала местната храна като панирана риба и пържени картофи. Това разкрива самият той пред британските таблоиди Експрес и Стар.

"Уолсол е известен с многото си магазинчета за панирана риба и пържени картофи! Той е малък, скучен, стар град, където не се случва нищо интересно. Въпреки че го напуснах преди 2 години, все още изпитвам носталгия и ми се иска да се върна", обяснява пишман джихадистът. За живота си сега казва, че това всъщност не е никакъв живот.

"Тук вече не съм щастлив - депресиран и тъжен съм, лутам се между меланхолия и самоубийствени мисли", признава Хаджид.

През май съпругата на Хаджид, 33-годишнната Лорна Мур, беше осъдена на 2 години затвор за това, че не е съобщила на властите плановете на мъжа си да се бие за Ислямска държава. Тя също така планирала да замине за Сирия заедно с трите им деца.

Лорна, Хаджид и децата им трябвало да стигнат до Сирия с помощта на Айман Шаукат, който обаче е вкаран в затвора за 10 години, тъй като радикализирал група мъже.

Днес Хаджид твърди, че с жена си са невинни. "Исках да отида в Сирия, за да помагам на хората", обяснява той. Дори влизал на два пъти в размирната държава и там помагал на ранени възрастни сирийци.

Въпреки носталгията Хаджид не иска да се върне във Великобритания, тъй като имало заговор срещу него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 7 години

лутам се между меланхолия и самоубийствени мисли", признава Хаджид.........................да наблегне на самоубийството. в турция планини няма ли? да се качи по-нависоко,хем по-бързо ще стигне до аллах.

14

Анонимен

преди 7 години

"Тук вече не съм щастлив - депресиран и тъжен съм, лутам се между меланхолия и самоубийствени мисли", признава Хаджид.хаха от устата на джихадист това си е самопризнание като за 10г, властите, човека мисли да се взривява, повдигнете му настроението :)

13

Анонимен

преди 7 години

Ами тоя, като е ***, вместо да си гледа живота и кефа, да ходи да коли и да се самовзривява, нормално да е депресиран. Тея ман**лските народи всички са за сеч. Такава им е породата, развиват се но до някъде.

fallback