Снимка: outnow.ch

Вероятно имате самочувствие, смятате, че сте страхотен човек и все пак не срещате „разбиране” у околните. Те ви избягват, често се измъкват от уговорки в последния момент и усещате някаква дистанция между вас и хората, които уж считате за приятели.

Проблемът може и да е в тях, но има голяма вероятност вие да провокирате тяхната неприязън без дори да го осъзнавате. Къде грешите?

1. Нямате никакви маниери
Едва ли ще ви е приятно да седите срещу някой, който мляска, дъвче с отворена уста и се почесва постоянно на места, които будят възмущение и укорителни погледи. Помислете си дали и вие не го правите!

2. Псувате много
Има моменти, в които е приемливо да пуснете по някоя „лоша” думичка, но ако псувате постоянно ще изглеждате като пълен простак/простачка в лицето на останалите.

3. Не се интересувате от останалите
Куртоазията изисква поне да попитате човека срещу вас как е и какво се случва с него. Никой не желае да общува със самовлюбен егоист.

4. Имате лоша хигиена
Лошата хигиена е сред най-отблъскващите фактори при срещата ви с други хора. Неприятната миризма от тялото и дъха ви лесно ще ви изолират от останалите.

5. Негативни сте
Съвсем нормално е да имате лоши дни, в които да се оплаквате от случващото се с вас. Ако обаче постоянно мрънкате колко ужасен е животът ви и пръскате негативизъм, не се изненадвайте, че другите не искат да общуват с вас.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase