Снимка: кадър YouTube

В горещите дни в Монтесано, щата Вашингтон, местните често се разхлаждат край река Винуич. Хора като Кейлъб Фоули познават мястото и за тях реката е предпочитана дестинация за плуване, отмора или пък ако са приключенски настроени - за скокове от железопътния мост Девъншир.

"Ние скачаме отдавна, така че знаем как да го направим без да се нараним", обяснява 18-годишният Кейлъб пред Washington Post. - "Но знаем и последствията. Трябва да сме внимателни!"

Кейлъб обаче бил шокиран, когато миналата седмица видял как малко дете бива хвърлено във водата от моста. Тийнейджърът извадил телефона си и заснел как детето пада в реката.

"Погледнах и веднага си помислих: "Уау, там горе има дете" - и веднага започнах да снимам", разказва Кейлъб.

"Този човек просто хвърли детето от ръба на моста, а то падна във водата на врата си", обяснява младежът.

"Веднага щом детето падна във водата потъна и после веднага изплува", спомня си още той. Малчуганът бил със спасителна жилетка, която веднага го върнала на повърхността, но"той крещеше през цялото време!", казва Кейлъб.

Случайните свидетели на случката докладвали на полицията. На следващия ден Кейлъб качил видеото във Facebook, ав него се чува как майката се радва, докато детето й лети към водата, която според Кейлъб е дълбока между 2,50 и 3,50 метра, в зависимост от валежите.

"Когато детето се приземи си помислих, че е счупило врата си", разказва 19-годишната Бриана. "Обикновено хората, които скачат от моста, са на моя възраст или по-големи", разказва момичето.

Бриана си спомня, че детето едва не ударило главата си на метална част, която стърчала от моста. Разминало се на косъм и с някои от подводните камъни, които умелите скачачи са свикнали да избягват.

За всички обаче имало нещо още по-скандално - когато детето изплувало, крещейки и плачейки, майка му веднага се опитала да направи случая да изглежда като нещо забавно. Дори се разкрещяла на хора, дръзнали да й направят забележка.

"Всички започнахме да й крещим: "Не може да правиш това!", спомня си Бриана. "А тя каза: "Той е мое дете и не е ваша работа!"

След 15 минути на мястото се появила и полиция, а служителите на реда прегледали видеото.

"Полицаят прегледа видеото няколко пъти и очевидно се разстрои", споделя Кейлъб.

Момчето било прегледано, но било доста разтърсено от случката. Междувременно властите все още решават какво да правят с майката. А хората се надяват, че родителката ще си получи заслуженото и малчуганът ще бъде в безопасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase