Снимка: pixabay.com
fallback

Похапването през нощта е порок, който мнозина имат. Той пречи на регулирането на теглото, нарушава съня и внася в тялото излишни калории, които лесно се превръщат в мазнини по време на съня. 

Но има някои храни, които е напълно позволено да похапвате през нощта, ако не можете да изкорените този вреден навик.

Кои са те? 

Косово мляко с манго
 
Кокосовото мляко е с ниско съдържание на калории и няма добавени захари. Мангото пък е препълнено с витамини. Ето защо можете да си приготвяте този десерт от вечерта, за да може когато ви се дояде през нощта да е добре охладен.
 
Фъстъчено масло 
 
Фъстъченото масло или бисквитките от фъстъчено масло са подходящо лакомство за през нощта, защото са бедни на калории. В тях има полезни фибри и растителни протеини, което ги прави засищащи. Не се страхувайте да си позволявате по малко от този десерт през нощта.
 
Тъмен шоколад
 
Тъмният шоколад е полезен в много отношения. В него се съдържат антиоксиданти и флавоноиди, подпомагащи сърдечносъдовата система. Той притежава невероятно полезни качества и участва в регулирането на инсулиновата резистентност. Ето защо можете да го хапвате и нощем.

Още по темата четете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 7 години

През нощта не трябва да се яде нищо. А калории няма само водата.Откъде ги вадите тия абсолютно *** и неверни статии. Фъстъчено масло? През нощта? Ако изобщо някога някой го яде тоя ***, то най-малко това трябва да става през нощта.

15

Анонимен

преди 7 години

А захарите и мазнините се преработват по съвзем различни канали в тялото. И да, какаото не е от рода на кафето. Захарта в шоколада е тази,която може да доведе до хиперактивност при малките деца. Какаото е лек стимулант, който мозъкът обожава и самото му ядене води до отпускане, а не до стимулиране. П.С. Може ли авторката да ми купи м анго и кокосово мляко за един месец, че ме боли коремчето нощем? А са тооолкова скъпи да им се незнае!Може и кокосова сметана да вземе, ще и направя сладолед.

14

Анонимен

преди 7 години

Не я разбирам тая работа с фъстъченото масло. Разни америк. сайтове ми твърдят, че е по-здравословно от киселото мляко, което ме навежда на въпроса - какво по дяволите има в киселото мляко в америка? И как е възможно фъст. масло, което си е на практика чиста мазнина, дори да имаш късмет да няма палмова, как може то да се води за нискокалорично. Но все пак - не сте прави за какаото, тъмния шоколад и млечния са с еднакви калории, но източника им е различен - захар с/у как. масло

fallback