Снимка: wikipedia.org
fallback

Самотните мъжки японски термити имат по-добър шанс за оцеляване, ако си намерят партньор от същия пол, отколкото от противоположния, съобщи агенция ЮПИ, позовавайки се на изследване на Университета в Киото.

Когато мъжките термити останат без партньор, те се принуждават да направят гнездо с друг мъжки екземпляр.

Хомосексуалните термити разбиват гнездата на хетеросексуалните двойки и извършват убийства.

"Мъжките термити не са способни да оцелеят сами, но тези, които оформят гнездо с друг мъжки живеят доста по-дълго", твърди Нобуаки Мизумото, учен в Университета в Киото.

Мизумото и колегите му установили, че еднополовите двойки не стават любовници, а партньори в престъпленията. Те разбиват гнездата на хетеросексуалните двойки термити и убиват мъжкия, след което един от тях се сношава с овдовялата женска.

"Да станат партньори на други мъжки екземпляри не е най-добрият вариант за термитите, но им дава по-голям шанс за оцеляване, докато си намерят партньорка", допълни Мизумото. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 7 години

Важното е че и моде.раторите са двойка педдерасти. Трият щото са..... хомотъпаци.

8

Анонимен

преди 7 години

е ако се сношават със женски как точно са хомосексуалисти? защото убиват заедно? това значи ли, че каквото и да правиш с друг мъж си хомосексуалист, примерно работиш с мъж или вървиш по тротоара с мъж?

7

Анонимен

преди 7 години

Тука никъде не пише за хомо. Става дума за обикновен съюз между самци целта на който е да се докопат до женска. Обикновените хомовци просто си се плющят без да търсят жени.

fallback