Снимка: Twitter

Риба с човешки зъби захапа мъж по слабините, докато плувал в мичиганско езеро, съобщава британският "Индипендънт".

Няколко рибари извадили на сушата няколко такива риби. Според експерти става въпрос за вид риба, близък роднина на пиранята. Смята се, че те са стигнали до езерата, след като собственици на домашни любимци ги изхвърлят по водоемите, тъй като са станали твърде големи за аквариумите им.

"Няма нищо човешко в нея", коментираха от Мичиганския департамент по природни ресурси.

"Пускат домашни любимци от изкуствена среда и те трудно се справят с естествените си врагове в природата", коментира Ник Попов от Департамента.

"Онези, които успеят да се приспособят в дивата природа, може да разпространят екзотични болести по местните животни. В най-лошия случай пуснатите на свобода животни може да виреят и да се размножават, като по този начин променят екосистемите до степен, в която домашните животни стават агресивни", обяснява той.

Екзотичната зъбата риба може да достигне размери от 1 метър и 25 кг. С мощните си зъби може да строши ядки, да дъвчи зеленчуци и плодове.

Паку, зъбатата риба, стана популярна през 2013 г., когато професор от университет в Копенхаген показа неин представител - находка на местен рибар.

Въпреки болезнената среща на мъжа в езерото, про. Питър Молер се пошегувал, че рибата може да е сбъркала природните дадености на мъжа с ядки.

Молер препоръчва на мъжете, отново на шега, да обличат здрави бански винаги, защото не се знае рибата докъд може да стигне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase