Снимка: Instagram
fallback

Лятото дойде и задръжките падат една по една. Секси разголени тела, купони на плажа и край басейна, много коктейли и флиртове всичко това води до повишено либидо и сексуалните импулси сякаш летят във въздуха. Повечето от вас са добре образовани в сексуално отношение, но все още битуват заблуди и митове, относно предпазните средства, които могат да доведат до нежелана бременност или болести, предавани по полов път.

Ето и кои са най-разпространените митове за презервативите

1. Трябва да имате 18 години, а да може да купувате презервативи.
Абсолютно невярно! В повечето хранителни вериги и големи магазини и по-млади тийнейджъри могат безпроблемно да си закупят кондоми. В някои клиники и кабинети за сексуално здраве пък те се предлагат напълно безплатно.

2. Няма нужда да ползвате презерватив при орален или анален секс.
Напротив! И без презерватив няма да забременеете при тези действия, но пък има шанс да хванете някоя болест, гъбички или бактерии.

3. Кондомите нямат срок на годност.
Грешка! Като всеки продукт и те имат срок на годност, който задължително е указан на опаковката. Ако ползвате продукт с изтекъл срок на годност, качеството на презерватива няма да е на ниво и той може да се скъса.

4. Презервативите са некомфортни и намаляват чувствителността по време на акта.
Изследвания показват, че това не е вярно.  Двойките може да изпитат абсолютно същото удоволствие по време на секс с кондом, какъвто изпитват и без.  А и доста по-некомфортно би било да правите аборт или да се лекувате от някоя предавана по полов път болест.

5. Два презерватива накуп са по-безопасни от един!
Използването на един презерватив е напълно достатъчно. Ако нахлузите два има голяма вероятност това да намали ефективността им и при контакта на латексовите материи те да загубят еластичност или да се прокъсат.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 7 години

Секса е за слава, чкията е за удоволствие!

15

Капутко

преди 7 години

Много негативни коментари за презервативите. Един нищо не чувствал, на друг му бил малък, на трети не знам си какво. Аз пък ще ви кажа, че през последните 2-3 години ползвам редовно презервативи, дори с жена ми. Ползите са няколко:1. Предпазва от протриване члена при по-продължителен полов акт.2. Пристяга члена в основата и така удължава акта3. Предпазва от гъбички и бактерии.4. Можете спокойно да свършвате в нея.Минус: Оралната любов е кофти с презерватив.

14

Анонимен

преди 7 години

Чакай ся вие ли знаете какво изпитва х*я ми или аз та да ми казвате, че презерватива не намалява удоволствието? Аз не искам деца, направих си вазектомия на 26 и ся мие екстра.

fallback