Снимка: Youtube

Продукти:

500 г брюкселско зеле или две тарелки
300 г шунка по избор
сокът от ½ лимон
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
30 г масло
 
Приготвяне:
 
Кипнете вода в дълбока тенджера. Сложете в нея брюкселското зеле, след като водата е завряла. Оставете зелките за няколко минути вътре, след това отцедете водата. Нарежете шунката на кубчета или лентички. Загрейте маслото в тиган на средна температура. Запържете шунката в маслото за няколко минути с непрекъснато разбъркване. След като стане хрупкава я извадете оттам. В същата мазнина запържете и отцеденото брюкселско зеле за няколко минути. След това върнете шунката. Овкусете с лимоновия сок, солта и пипера. Разбъркайте добре и сервирайте горещо.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase