Огромното разнообразие от видове при салатите дава възможност всеки един вкус и предпочитания да намерят по нещо за себе си.
Свежите зеленчуци се комбинират с различни текстури и вкусове, създавайки цялостно ястие, съобразено със сезона.
Както с всичко обаче, има някои основни салати, които си се утвърждават като класически и са подходящи за консумиране както през лятото, така и през зимата.
Една такава е салатата „Капрезе“, която със своите домати и моцарела едновременно засища и не оставя усещане за тежест.
Днес ще ви представим пример за това, че понякога презентирането на салатата променя цялото ястие.
За новия вид „Капрезе“ ще ви бъдат необходими:
1 чаша балсамов оцет
1 опаковка малки доматчета
2 с. л. кафява захар
1 голяма опаковка моцарела
½ чаша студено пресован зехтин
1 ч. л. червен пипер
Сол и пипер на вкус
Клонки розмарин
2 с. л. сладко от сливи
Начин на приготвяне:
Вижте в Tialoto.bg.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
4
Eдна
преди 7 годиниМахате доматите и получавате бабината рецепта при констипация.
3
Мен
преди 7 годиниАз я правя така1-5 доматаАко няма сладко от сливи не слагайте и ако има пак не го слагайте то е за десерта послеРозмарин по добре без негоОцет ама не го слагайтеМоцарела де буфалаЗехтин с босилекРукулаЗахар за после за кафето но не я слагайте в салататаПипер за месото послеИма още няколко важни съставки които не се слагат с салатата а после с второто
2
Анонимен
преди 7 годиниТе сега се затърчах към тялото деге! Салата капрезе правя отпреди да има такъв сайт.