Снимка: Reuters
fallback

Случвало ли ви се е, да забравите да купите шампоан и да трябва да се опитвате всячески да изцедите последните капки от старото шишенце? Е, това вече няма да е проблем.

Проф. Бхарат Бушан от университета в Охайо разработи специално нанопокритие, което ще изцежда без проблем и последните капки от шампоана, останали на дъното, пише в. "Дейли мирър".

Според учения идва краят на дните, когато хората с безкрайни маневри и хитрости трябваше да извлекат шампоани, течни сапуни и перилни препарати, останали на дъното на амбалажа.

Благодарение на изобретението на учения специално нанопокритие ще извлича и най-малките капчици, като ще ги пренася върху тънки въздушни балончета, съобщава БТА.

По този начин шампоанът губи прекия си допир до стените на пластмасовото шишенце, а вместо да се разнася, течността се стича на капки и буквално се търкаля по повърхността. Така ще може да бъдете сигурни, че и последната капка шампоан е там, където трябва да бъде – върху мократа ви коса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 7 години

Драги сънародници, вие без проблем се оправяте със шампоана, ама на хамериканците очевидно им е трудно ... затова внасят учени, за да им разработват нано-технологииите.

6

Баба иконимиска

преди 7 години

Когато баба ви свърши шампоанчето просто отваряте новия а стария го обръщате наобратно и при следващото къпане се изцежда до края!

5

shampo

преди 7 години

Става и без нанопокритие.Щях да ти тегля ...

fallback