Снимка; Instagram

Царевичното нишесте изсушава излишната мазнина по лицето и оставя кожата мека и свежа. Кивито може да се използва ефективно като скраб за мазна кожа.
Това са едва част от естествените начини, по които можем да „укротим“ твърде голямото количество отделен себум.

Тъй като искрено вярваме, че не трябва да правим жертви с красотата и сетивата си, представяме 5 начина, с които повече няма да се притесняваме за лъщене или неприятен вид.

Ето кои са те:
1. Киви
Този освежаващ и сочен плод често се използва като ефективен скраб за лице, който се справя с омазняването. Вземете едно киви, обелете го и го смачкайте добре. Добавете две супени лъжици захар и две капки зехтин. Смесете добре и нанесете с кръгообразни движения върху лицето.

2. Канела и индийско орехче
Канелата и индийското орехче са чудесна комбинация в борбата с бръчките и белезите на годините върху лицето. Те увеличават производството на колаген, подобряват циркулацията на кръвта и помагат за заличаване на тъмните пигментни петна по лицето. Вземете една чаена лъжичка канела, смесете с една чаена лъжичка индийско орехче на прах и две супени лъжици мед. Нанесете върху лицето и оставете за 30 минути. Изплакнете с топла вода.

3. Авокадо
Авокадото е полезно не само като храна, но и като основна съставка за подмладяване на кожата. Маските с авокадо са чудесни за хора с мазна кожа, предразположена към акне или стареене. Счупете едно яйце и отделете жълтъка. Разбийте белтъка до получаване на пухкава пяна и добавете пюре от едно авокадо. Добавете една чаена лъжичка лимонов сок и оставете сместа върху лицето за 20-25 минути.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase