Снимка: кадър, Youtube
fallback

Китайски производител на перилни препарати се извини за тв рекламата, която мнозина в Китай, а и по света определиха като расистка, предаде Ройтерс.

Oще по темата

В рекламата чернокож мъж подсвирва на привлекателна китайка, която му маха да се приближи. После жената пъхва в устата на мъжа капсула с перилен препарат и го набутва в перална машина с главата напред. След като жената отваря капака, отвътре се появява азиатец със светла кожа.

"Изказваме най-искрени извинения и се надяваме, че интернет ползвателите и медиите няма да търсят различни тълкувания на съдържанието на рекламата", заяви компанията.

Публични обсъждания за расова дискриминация не са обичайни в Китай, където водеща позиция има етническото мнозинство хан, но живеят още десетки малцинствени групи, както и растящ брой чужденци, включително от африкански страни, посочва Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Оху

преди 7 години

Защо да се извиняват бе- нали чернокожият ще ги позлати за тая безценна услуга и ще им прати цяла Африка за клиентела!

27

Bond

преди 7 години

Накой да сподели видео за тази реклама? Трябва да е уникална :)

26

орк

преди 7 години

изкуствено насаждане на расова омраза и сепаратизъм има почва единствено в общества на полу-човеци, ***. Това е държавна политика в почти всички изостанали бананови републики. Необходимо е само алкохолизиране и наркотизиране на населението, съпроводено с обилни количества чалга, както и псевдо-образователна система, и прокуратура. Интелигентните хора не се поддават на манипулации с омраза.

fallback