Снимка: Ройтерс, архив
fallback

Бебе бизонче от американския национален парк "Йелоустоун" се наложи да бъде евтаназирано, след като бе натоварено от туристи в багажника на кола и в последствие отхвърлено от стадото си, предаде Асошиейтед прес.

"Миналата седмица посетители на националния парк "Йелоустоун" бяха глобени, защото са качили в автомобила си новородено бизонче и са го отвели от парка, защото се притеснили, че не се чувства добре", обясни в комюнике американската служба за стопанисване на националните паркове.

"Действието им е създало риск за тяхната сигурност, тъй като възрастните бизони защитават много агресивно своите малки. Освен това съприкосновението с хора води до отхвърляне на малките от стадото", се казва в комюникето, цитирано от Франс прес.

Според местни медии става дума за двама чуждестранни туристи, които помислили, че на животното му е студено и затова са го отвели до административна сграда, в която работят служители по сигурността на парка.

Направени са били след това няколко безуспешни опита да бъде върнато при стадото. "Бебето бизон бе евтаназирано, защото бе отхвърлено от стадото си и създаваше опасност, доближавайки се постоянно до хора и коли, минаващи по шосето", се допълва в комюникето.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 8 години

До ККК:За съжаление е истина. В официалната ФБ страница на парк Йелоустоун потвърждават. Даже обясняват защо са го убили, макар че за мен нищо не може да ги оправдае! Има достатъчно зоопаркове, които можеха да го отгледат и да си живее дълго...

10

нищо чудно

преди 8 години

Хамериканска му работа - акъл колкото да си поръчат Макдоналдс и Пепси!

9

Анонимен

преди 8 години

Но ако се обадиш, че комшията ти е забравил заключена в къщи за два дни котка, тогава да видиш какво става. А така някакси в природата по-натурално. Нещо като нашите роми, които в Пакистан и Индия са пропуснати да бъдат короновани за местни божества.

fallback