Сьомгата е един от най-предпочитаните продукти за изискани ястия, които не само са вкусни, но и много диетични.
Полезният деликатес предоставя огромно разнообразие откъм начин на приготвяне и допълва балансираният вкус както със сладки, така и със солени и дори кисели подправки.
Днес ще акцентираме на един приятен начин на приготвяне на сьомга с мед и соев сос.
За съвършеното ястие ще ви бъдат необходими 10 минути в приготвяне, а количеството е достатъчно за две порции.
Ще ви бъдат необходими:
2 цели парчета сьомга (можете да оставите или да махнете кожата – зависи от личното предпочитание)
Сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици масло
3 супени лъжици мед
3 супени лъжици соев сос
2 лайма
Кориандър за сервиране
Сготвен ориз (по желание за сервиране)
Начинът на приготвяне стъпка по стъпка можете да видите в Tialoto.bg
Още рецепти можете да видите тук
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
5
Анонимен
преди 7 годиниДо DesiСьомга в язовирите ?!Пийте хапчетата редовно !
4
Desi
преди 7 годиниДо смешници разниТака, г-не/г-жо, информацията за оцветяването с таблетка може и сам/а да я проверите. Общодостъпна е. Червеният цвят на дивата сьомга се дължи на крила- ракообразно, с който се храни с моретата. И тъй като липсва в язовирите, се оцветява допълнително. Проверете си, преди да се правите на умен/а!
3
смешници разни
преди 7 годиниДа бе, "много е мазна" и е "изкуствено оцветена" при това с хапче!!! Май някой още не си е взел хапчето!! Сега ми кажи, че каракудата е къде по-вкусна и полезна и уловена в нашенски язовир изобщо няма живак и отрови в нея!! Аре, бегай оттука!!