Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Половината от британските родители посягат върху касичките на децата си и спестените от тях пари, за да си помогнат да завършат месеца до заплата, съобщава в. "Дейли мирър".

Средната сума, която те са измъквали от хлапетата миналата година, е била 21,41 британски лири. С тези пари родителското тяло си помагало за заплащане на режийни сметки, за паркинги, за таксита, за училищни излети, за храна за вкъщи и др.

Десет процента от британските родители взимали от касичките на децата си 50 или повече лири. Майките били по-изкушени в тези набези, отколкото татковците. Най-често се прибягвало до детските спестявания след коледните празници. А най-изкушаващите в това отношение месеци били от януари до април.

Изследването обхванало 2000 британски родители и било поръчано от компанията "Нейшънуайд сейвингс". 93 процента от анкетираните доверили, че са върнали взетите от касичките пари, докато 39 процента от децата дори не били забелязали липсите. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

анонимен

преди 8 години

безлихвен кредит, оооккккЧе откъде да вземат, от приятел ли, там няма приятели като тук

9

Анонимен

преди 8 години

И какво от това, нали родителите им пълнят касичките. И ги отглеждат, изучават.Ами като няма нито копейка в касичките на руските деца ?Те дори нямат касички, затова родителите им от мизерия пият антифриз и одеколон Тройной

8

Анонимен

преди 8 години

Половината? Е другата част от наркоманите и пияници не си ли е признала?

fallback