Снимка: Ройтерс

Световноизвестният италиански дизайнер Джорджо Армани съблазнява феновете на модата в Москва, като показа най-новите си колекции по време на посещението си в Русия, предава Ройтерс.

Това става на фона на световния спад в търсенето на луксозни стоки. При първото си посещение в Москва от 2009 година насам, 81-годишният моден ветеран представи и подписа екземпляри от своята автобиография. Той организира и модно ревю със своите мъжки и дамски колекции за сезона есен-зима 2016/2017 година.

Манекените дефилираха в бивш московски кабелен завод в руската столица, като Армани закри шоуто, държейки една огромна руска кукла-матрьошка.

"Русия е ключов пазар с много специални клиенти, които споделят моите модни и лайфстайл виждания с голям ентусиазъм!", заяви Армани.

Армани има няколко бутика в страната, които бяха ударени от рецесията и спадащите цени на петрола. Заедно със спада на производството в Китай и несигурността на международните туристически дестинации, всичко това доведе до намалено търсене на луксозни стоки. През януари модната къща на Армани отчете по-малък ръст през 2015 година в сравнение с предишната година с общи приходи от 2,64 милиарда евро.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase