Мартин Русанов. Снимка: личен архив

Мартин Русанов е част от проекта на Tialoto.bg – Фитнес съвети от треньори.
Той е професионален треньор на отбора на Trec Nutrition Bulgaria, който включва над 20 състезатели, завоювали редица републикански, балкански и персонални титли в различни категории – бикини фитнес, класически културизъм и културизъм.

"Да бъда професионален треньор на шампиони е мое лично достижение, моя титла, за спечелването на която съм извървял дълъг и далеч не гладък път. Искрата на страстта ми към спорта, и конкретно към фитнеса, се запали още преди 20 години, когато мечтата ми беше да бъда класен състезател по културизъм.", казва Мартин.
Той е собственик на два фитнес центъра – в Шумен и в Разград. Твърди, че ги е създал от непримиримост към липсата на компетентна информация относно този спорт в малките градове и непрекъснатата жажда за знание и прогрес в тази област.

„От 20 години насам се стремя да допринасям за развитието на здравословния начин на живот чрез спорт, и смея да твърдя, че съм от щастливците, превърнали хобито си в ежедневие и бизнес“, казва Мартин Русанов.
Подходът с приема и разхода на калории за отслабване прави пропускането на хранения като детска игра. Все пак, пропуснатото хранене означава пропуснати калории, което означава загуба на тегло, нали?
За съжаление, уравнението невинаги е толкова елементарно и отрицателните въздействия върху здравето могат да ви накарат да помислите два пъти дали да пропуснете следващото хранене.

Доказателствата сред научната общност по отношение на това какви въздействия има пропускането на хранения върху тялото в краткосрочен и в дългосрочен план са противоречиви. Заключението е, че начинът, по който пропускате храненията и количеството, което изядете в следващото си хранене, ще реши общото въздействие върху целите ви за загуба на тегло и на цялостното ви здраве.

Добрата страна
Следвайки строг режим на пропускане на хранения, понякога наричани „интермитентен глад“, може да бъде от полза за здравето на човек. Изследователите са установили, че когато хора с наднормено тегло, които редуват дни на нормална консумация храна с дни с по-малко храна, показват по-ниски нива на холестерол, по-ниски маркери на възпаление, намаляване на оксидативните стресори и повишени нива на различни антиоксиданти. Това проучване показва, че пропускането на хранения в действителност може да ви помогне да отслабнете, но само ако сте в състояние да се придържате към режима, без претоварване след пропуснато хранене.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase