fallback

Общ преглед

Екзотичните екскурзии са мечта на доста хора. Тайланд или пък Кения, плажовете на Бразилия или пък кристално сините води на остров Мали, определено планетата предлага доста екзотика.

Но полският аматьор фотограф Михал Хуниевич показва албум от една различна дестинация. Северна Корея. Да, екзотична е по различен начин от остров Пукет, но определено е интересна.

Михал е успял да преметне системата, като е заснел редица кадри, които всъщност не са разрешени, съобщава Euronews. Той е бил на официален тур в Северна Корея - единственият начин, по който туристите могат да надникнат в тази страна.

Освен недовършени пътища и празни сгради, несъответстващи на имиджа на силна страна, инвестираща в ядрени оръжия, Михал се натъква и на други странности.

Екскурзоводите, осигурени от Северна Корея, нареждали на групата кога да спят и кога да се събуждат.

"За мен Северна Корея беше всъщност още по-зле, отколкото е по телевизията", разказва Михал.

"Да, не видяхме насилие, бездомни хора, не видяхме смърт или концентрационни лагери. Но видяхме една сива нация от бедни хора, тъжни лица, които избягват контакт с очите и дори контакт с нас. Сякаш бяхме пиявици. Беше много разтърсващо", обяснява туристът.

"Онова, което ние видяхме, беше спектакъл, но ние също така бяхме и актьорите. Пред обикновените севернокорейци ние бяхме чужденците, които са дошли тук и се възхищават на най-доброто място на земята за живот", споделя още Михал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Вера

преди 8 години

Абе, коментиращите! Стига сте ни пращали в Северна Корея, Южна Корея, Русия, САЩ и прочие.Вземате, че ни пратете в България, толкова ли ви е неприемливо, че искаме да си живеем у дома

57

Хачо

преди 8 години

Ау, ей сега ще изляза да направя снимки пред блока. Дали ще ги публикуват, като не ги правя тайно? Ей тъй да видят севернокорейците колко по-хубаво е у нас.

56

До Berlin

преди 8 години

е човек, просто за това му плащат да напише. Иначе и през ума му не минава да отиде да живее в Русия,а ако получи зелена карта за САЩ, ще си удари г.за в тавана. Но до тогава, трябва да се работи нещо, а тролене на пълен работн ден е приемливо

fallback