Снимка: Reuters
fallback

Африка е най-слаборазвитият континент на земята. Природата там е едновременно зашеметяваща и дива. Топлината на Африка е родила едни от най-причудливите животни и растения, а и останките на най-ранните представители на човешкия род са открити именно там.

От  рубриката на Az-jenata.bg „Знаете ли, че...?“ ще ви разкажем повече за Африка като ви запознаем с няколко любопитни факта за този прекрасен континент.

Територията на Африка е по-голяма от Китай, САЩ, Индия и Мексико, взети заедно.

Европа и Африка са разделени от тесен канал, широк едва 14,3 км. Поради тази причина упорито се говори за построяването на най-дългия мост в света, който да съедини двата континента със сухопътна връзка.

Африка е дом на едни от най-големите животни на планетата – африканският слон (най-едрият сухоземен бозайник) и жирафът (най-високото сухоземно тревопасно).

Бушмените в Южна Африка все още използват същия набор от ръчно изработени инструменти като онези, открити в пещера при археологически разкопки, датиращи отпреди 44 хиляди години.

Хората в Африка и Азия трябва да вървят средно по 4 км на ден, за да си набавят прясна вода.

Фейсбук има над 100 млн. активни потребители в Африка.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 8 години

Като нема храна и вода ще плюскат фейсбук - гладни одят бодро стъпват.

6

Кукувица

преди 8 години

Какво му е лошото да се разходи човек? Като ги мързи да ходят по 2 км. за вода, да си прокарат водопровод. Ама не им стига пипето за тази работа!

5

Анонимен

преди 8 години

И АЗ ХОДЯ ПО НЯКОЛКО КИЛОМЕТРА НА ДЕН, ЗА ДА СИ ИЗКАРВАМ ПРЕХРАНАТА, НО НИКОЙ НЕ МЕ СЪЖАЛЯВА, ЗА РАЗЛИКА ОТ СПИНОЗНИТЕ!(смее се)

fallback