Снимка: Instagram, Alexandra Andresen
fallback

На едва 19 години Александра Андресен стана най-младата милиардерка в списъка на списание "Forbes". Имуществото ѝ се оценява на $1,2 млрд.

Изданието нареди Александра и нейната 20-годишна сестра Катарина в списъка на най-богатите на Земята. Двете сестри от Норвегия са 1475-тите най-богати хора в света.

Александра става толкова богата след като през 2007 година нейният баща Йохан Андресен прехвърля на дъщерите си неговите дялове от най-голямата компания в Норвегия "Ferd Holdings", пише "Daily Mail".

Семейство Андресен натрупва богатството си от бизнес с тютюн. Прапрапрапрадядо ѝ е основал най-големият производител на тютюневи изделия в Норвегия. През 2005 година обаче компанията е продаедна за $500 млн. и парите са инвестирани в недвижимо имущество и хедж фондове.

Две години по-късно бащата на Александра дава 80% от дяловете си във Ferd Holdings на двете си дъщери. Те попадат в списъка, защото вече са над 17 и според норвежкото законодателство тяхното лично имущество е вече публично.

Но Александра не се е главозамаяла от нескромното си богатство. Тя е състезател по конен спорт и живее в Германия. Александра дори е печелила няколко отличия заедно с коня си Беламур. Споделя, че само семейното богатство не е залог за успех.

"Чувствам огромна отговорност. Донякъде мисля, че не съм заслужила това, макар че искам да помогна за развитието на Ferd и да направя компанията още по-добра. Да намеря начин да дам обратно, това е трудно", обяснява 19-годишната милиардерка.

Все пак тя не отрича, че семейното богатство ѝ е помогнало. Конните спортове изискват доста средства и тя е благодарна за шансът.  Александра обаче предпочита да се потруди и споделя, че ако са ѝ нужни нови обувки - иска да поработи за тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

лив

преди 8 години

парите не са всичко ,но без пари сме нищо.

35

Анонимен

преди 8 години

Най-хубавото в живота е да бъда богат.Така поне няма да бъда самотен (без пари и без работа) .Ако имах 1 милион щях да ходя по *** а не да цъкам по цял ден по телефона .И едно хубаво бмв също ако имах и хубава къща . Богатството е щастието .Бедността е да си самотен до края на живота си!

34

Ханс

преди 8 години

До 39Какво общо имат парите които са едни хартийки с които си купуваш неща извън тялото ти с усещането за щастие което е вътре в тялото? С пари можеш да си купуваш луксозни стоки които да те ентусиазират за момент и после да ти омръзнат и трябва да купуваш следващото нещо. Това ли наричаш щастие? А най-лошата сделка е ако за спечелването на тези пари си продал себе си и принципите си ако си имал такива. Любовта към парите е корена на всяко зло.

fallback