Снимка: Outnow.ch

Дори и да не смятате, че превъзхождате околните интелектуално, пак бихте могли да имате много от характеристиките, споделяни от хората с голямо IQ.

Оказва се, много от гениите в световен мащаб имат сходни личностни черти, навици и поведение.

Ако имате няколко от следните 7 характеристики, изброени по-долу, може би и вие сте по-умни, отколкото си мислите:

Вие сте любопитни за всичко

Ако непрекъснато четете информации по различни теми, следвате различни блогове и често се усещате, че сте в интернет, за да търсите отговори на въпросите, които се появяват в главата ви, значи вие притежавате първата характеристика, характерна за гениите. Същото важи и ако обичате да участвате в различни малки експерименти, за да видите какво ще стане. Гениите са естествено любопитни хора.

Вие говорите сами със себе си

Ако често се усещате, че си разговаряте сами със себе си, не се притеснявайте. Това може да е признак на гениалност. Когато в съзнанието ви се появят проблеми, мислите ви ще започнат да водят диалог, в желанието си да намерите решението на проблемите. Колкото по-интензивен е този процес, толкова по-вероятно е да сте твърде интелигентен.

Вие четете постоянно

Много хора обичат да четат, но повечето гении са обсебени от четенето. Разликата е в това, че повечето свръхинтелигентни хора се фокусират или върху един жанр (като научна фантастика), или консумират огромно разнообразие от неща за четене в различни области, включително фантастика и публицистика. Без значение какви са вашите предпочитания за четене, ако постоянно гледате лавиците, пълни с книги, може да спадате в категорията "гений".

Останалите признаци дали сте гений вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase