Снимка: Volvo
fallback

Volvo обяви, че се отказва от традиционните автомобилни ключове. От 2017 г. моделите на шведската марка ще се отключват и запалват със специално приложение, интегрирано в смартфона на техния собственик.

При необходимост един телефон ще може да се превърне в електронен ключ за няколко автомобила. За да може собственикът да преотстъпи превозното средство на свой приятел или роднина, е напълно достатъчно да прехвърли приложението на неговия смартфон. Освен това програмата позволява да се запазва автомобил под наем и да се плаща неговото ползване.

Премиерата на технологията ще се състои на започващото днес световно изложение за мобилни технологии в Барселона. То ще бъде внедрено в автомобилите на шведската компания за коли под наем Sunfleet това лято, а от догодина ще се появи при новите модели на Volvo.

Най-важното в случая е, че новата технология няма да бъде задължителна. Тоест клиентът ще може да избира между нея и стандартните ключове.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 8 години

Волво се отказва от ключовете, но ще ги предлага по желание. Това е логическо противоречие и съответно- статията няма смисъл. Пак.

19

Анонимен

преди 8 години

Няма лошо. Дано някой съсед си купи такова - да му го отключвам и паля през 5 минути. Ахахаха. Сън няма да види, майките на инженерите на Волво много ще ги сърби...

18

Aтанас

преди 8 години

Явно всички са разбирачи,и никой от коментиращите не притежавал Волво.....ключа на Волво,само в дилара и скромно 425 USD!

fallback