Снимка: Thepioneerwoman

Шоколадът е един от най-любимите сладки десерти както на малки, така и на големи. Какаовият продукт е изключително изкушаващ и има широко приложение в хранително-вкусовата индустрия.

Разнообразието от шоколадови десерти, бисквити, торти, сладоледи и други позволява да се задоволи вкусът и на най-изтънчените хора.

Когато става въпрос за кухня, със сигурност домашно приготвените изделия са за предпочитане.
Първо, защото знаете точно какви са съставките и второ, защото получавате възможност да развихрите въображението си и да влезете в ролята на истински професионалист.

За да внесем доза сладост в живота, представяме лесна рецепта за приготвянето на шоколадови сладки с шоколад.

Ще ви бъдат необходими:

1 масло
2 чаши захар
2 големи яйца
3 супени лъжици ванилия
2 чаши брашно
¾ чаена чаша какао
1 и ½ чаена лъжичка сода
1 чаена лъжичка сол
1 и ¼ чаша шоколадови парченца

Начин на приготвяне:

Започнете с маслото и захарта. Разбийте ги заедно, докато получите хомогенна смес.

Добавете едно яйце към готовата смес.
Продължавайте да разбърквате, като обирате добре от всички страни на купата, за да не останат неразбити части.

Чукнете второто яйце и продължете да бъркате. Прибавете ванилията и оставете настрани.

За да създадете от сместа истинско шоколадово чудо, изсипете в друг съд на едно място брашното, какаото, содата и солта.

Сухата смес добавяйте към първата, но имайте предвид, че сливането между двете е добре да се случва на малки порции и с продължително бъркане.

Когато вече всичко е в един съд, идва време за добавянето на шоколадовите парченца. Разбъркайте отново, но значително по-внимателно, за да не раздробите твърдия шоколад.

С помощта на лъжица направете малки топченца и ги поставяйте върху хартия за печене. Внимавайте – трябва да има голямо разстояние между отделните порции.

След като ги наредите, поставете допълнително парченца от шоколад отгоре.

Тайната за получаването на подобни сладки е в това, че не трябва да прекалявате с печенето. Извадете ги от фурната, когато ви се видят почти готови, а не напълно опечени – по този начин ще бъдат мекички и вкусни, а не твърди и хрупкави.

Вижте тук как изглежда целият процес на подготовка в снимки

Още интересни рецепти можете да видите в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase