Снимка: Outwatch
fallback

Жените обожават комплиментите, но се оказва, че все по-трудно ги приемат и оценяват. Ново изследване показва, че всъщност самите те са прекалено критични към себе си и ежедневно в главата им минават десетки негативни мисли относно визията, живота и работата им.

Най-често представителките на нежния пол се самокритикуват за външния си вид. Те се обвиняват, че не могат да отслабнат или да се стегнат.

В изследването са участвали 8 експерти-психолози, които са анализирали отношението на модерната жена към самата нея. 60% от 2000 участнички са признали, че се критикуват сами всеки ден. 89% пък споделили, че правят комплименти на други жени, каквито не биха направили на себе си.

Най-често самокритиката се включва, когато дамите се оглеждат в огледалото или пазаруват. Друг фактор засилващ негативните мисли у нежните половинки са социалните мрежи, които заливат със секси снимки на привлекателни жени и създават комплекси у останалите.

Вижте тук Топ 15 на най-често срещаните критики, които минават през главата на съвременната жена

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

bros

преди 8 години

Що, бе, елате на центарА на Софея да видите дами със самочувствие. Особено по обяд като се изсипят от хилядите министерства, агенции и канцеларии ;)

7

Лични наблюдения

преди 8 години

Тъпите и простовати жени са с огромно самочувствие.Останалите са толкова по-критични към себе си, колкото са по-млади, неопитни и чувствителни.

6

Анонимен

преди 8 години

Жените не са те когато са гладни.

fallback