Снимка: Reuters

Тийнейджърите и възрастните хора в САЩ залагат все повече на порното, защото то е... "по-безопаснo от секса", установи национално изследване, цитирано от „Washington Examiner“.

Проучването показва, че еротичните филми с актови сцени били най-популярни сред учениците между 13 и 17 години, както и сред възрастните между 51 и 69 години.

Според американските подрастващи порнографията определено не е натоварена с морални проблеми. Повечето от тийнейджърите дори считат, че е по-голямо морално престъпление да не се рециклира боклукът, отколкото гледането на материали с порнографско съдържание.

Колкото по-висока ставала възрастта на анкетираните, толкова по-често те считали, че порното нарушава моралните норми на обществото. При хората над 50 години обаче трендът се обръща.

Противно на мнението, че предимно момчета гледат порно филми, този вид филми ставали все по-популярни сред тийнейджърките.

Така например проучването показало, че половината от момичетата в САЩ активно издирвали порно материали. Масово се разпространявало и изпращането и получаването чрез мобилните устройства на текстове и снимки със сексуално съдържание, като 62% от тийнейджърите признават, че са се отдавали на подобна практика, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase