fallback

"В Родопите заснехме хора, живеещи изключителен живот, тук има наистина невероятни хора. Особенно тези, които са си самодостатъчни и си произвеждат всичко. В България всичко, всичко е толкова вдъхновяващо..."

С тези думи описва страната ни световноизвестният фотограф Тимъти Алън в интервю за Bulgaria ON AIR. Той разказва, че дошъл в България заради снимка на български фотограф на Бузлуджа. Тимъти Алън на всяка цена искал да види това място в планината, но през зимата.

"Това е може би едно от най-невероятните места, които съм виждал. Качихме се горе и това бяха едни от най-студените 20 минути в живота ми, беше минус 25 градуса, понякога тук в България е много, много студено", разказва фотографът.

Наслучайно Тимъти Алън е избрал да снима хора, а не пейзажи. Той признава, че наблюдава с удоволствие хората и колкото са по-различни, толкова повече го привличат.

"Никога не вдигам камерата и не заснемам нещо просто ей така. Първо се опитвам да създам връзка между нас, да разчупя леда преди да снимам", допълва той.

У хората в България Тимъти намира нещо много специално. Той разказа как посред нощ закъсал с колата на път за София, но дошъл човек и той му помогнал без да поиска нищо.

"Оправи колата, каза "чао" и изчезна. Той просто дойде, помогна ни и се изпари.... Не мога да повярвам! Не пожела пари, нищо, просто ни помогна", добавя фотографът.

Тимъти Алън е впечатлен и от хората, които е срещнал в Родопите. По думите му е изключително, че там те произвеждат храната си сами и я слагат в буркани за през зимата.

"Сега точно това търсим... хора в планините, които живеят друг живот. Има наистина много хора, които живеят живота си сами, може би си купуват нещо малко като брашно и олио и това е...", коментира Тимъти Алън.

Вижте цялото интервю във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 8 години

До Варна 7Икаш да кажеш че си се родил на село.бил си на екскурзия в Англия и си останал същият провинциалист какъвто си бил и преди това.Къде е новината тук?

16

Анонимен

преди 8 години

На снимката: На Небосвода "светлото бъдеще" - партийния чук и полумесеца !

15

Мъка-аа

преди 8 години

До художникаЗащото идват тук с доходите си от другаде.

fallback