Роко Сифреди в топлата прегръдка на вярна фенка. Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Легендарният порно актьор, режисьор и продуцент Роко Сифреди пусна петиция в интернет за въвеждане на задължително сексуално образование в италианските училища, като предложи да споделя лично опита си, съобщи АФП.

"Порнографията трябва да е развлечение, но заради липса на алтернатива, тя стана средство за учене, особено за младите" - обяснява 51-годишният Сифреди в петицията си, адресирана до министърът на образованието Стeфания Джанини.

Въпреки че от един век има подобни проекти и са направени десетки законодателни предложения, сексуалното образование още не е в програмата на италианските училища.

"В Италия сексът още е табу, а мнозина имат нужда да говорят за него, да се изповядат, да бъдат изслушани и да получат отговор на въпросите си" - пише "италианският еталон", който има двама сина на 16 и 19 години.

"Защо аз? - продължава той. - Защото работя това от 30 години и имам достатъчно опит, за да гарантирам, че това, което правя (порнографията) не е сексуално образование".

Петицията е пусната вчера по случай "Международния ден на оргазма". До тази сутрин тя е подписана от 20 000 души.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Неа

преди 8 години

Това е невротична проява и никой разумен, нормален човек не говори дълго за това. Не е естествено да се разпростираме нашироко върху такива работи. Примитивните са много въздържани в това отношение. За половия акт те казват само една дума и тя е пст. Сексуалните проблеми за тях са табу, както и за нас, ако сме естествени. Но нещата и местата табу винаги са били много подходящи, за да бъдат превърнати в съд за всевъзможни проекции. Поради това истинският проблем съвсем не е там. " Юнг

19

Неа

преди 8 години

Разбира се, различието на темпераментите води до различни възгледи. Не бих могъл да намеря сили да се заинтересувам толкова много от тези сексуални случаи. Естествено е да ги има това са хората с невротичен полов живот; с тях трябва да се говори за това, докато им омръзне и тази скучна тема да бъде изоставена. Естествено, имайки предвид своя собствен темперамент, се надявам, че ще приключим с това, колкото може по-бързо. Това е невротична проява и никой разумен, нормален човек не говори дълго

18

Анонимен

преди 8 години

"Големият Роко!"

fallback