Снимка: архив, Ройтерс

Генералният секретар на Християндемократическия съюз /ХДС/ Петер Таубер е сравнил канцлера на Германия Ангела Меркел с принцеса Лея, герой от космическата сага "Междузвездни войни", съобщи РИА "Новости".

В интервю за "Билд ам зонтаг" Петер Таубер е казал, че Ангела Меркел му напомня за един от главните герои на сагата, "защото е не само принцеса, но и генерал".

Продължавайки сравненията, Петер Таубер е отбелязал, че от канцлера на ФРГ човек има какво да научи, също както и от майстор джедай. "Тя е много проницателна, не позволява да я извадят от равновесие и приема нещата, които не може да промени" - казва генералният секретар на Християндемократическия съюз в интервюто.

От своя страна Асошиейтед прес информира, че в една от берлинските църкви днес се е състояла служба, посветена на "Междузвездни войни".

Протестантският пастор Лукас Лудвиг е казал, че той и колегата му са искали да покажат, че "Междузвездни войни" черпи образност от религията, а също, че "Библията и Църквата са част от нашата култура". По време на службата на църковния орган е била изпълнена музика от "Междузвездни войни".
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase