Снимка: кадър YouTube
fallback

Мигрантите в изникналия бежански лагер в Кале, наричан още "Джунглата", измислиха още един начин да изкарват пари, докато чакат своя шанс да се прехвърлят във Великобритания.

Oще по темата

Бежанците вече таксуват с по €20 желаещите да видят графит със Стив Джобс, пише британският "Express".

Графитът е нарисуван от световноизвестният Банкси. Изобразен е създателят на Apple, който носи в ръка първият си компютър и е метнал на рамо торба.

Ироничното е, че Джобс е син на сириец. Абдулфата "Джон" Джандали е емигрирал от сирийския град Хомс в Америка.

Мигрантите, които пазят графита, са склонни и на пазарене. След известни преговори те свалят цената дори до 7 евро. Управляващите в Кале пък са се зарекли да опазят графита и са заявили, че ще сложат прозрачни панели, които да го предпазят от капризите на времето или вандализъм.

Британският артист обясни какво стои зад решението му да нарисува именно Стив Джобс.

"Често си мислим, че миграцията ще изтощи държавата (Великобритания - бел. ред.), но Стив Джобс бе син на сирийски мигрант. А Apple днес е от най-печеливишите компании, годишно плаща над 7 милиона долари в данъци - и съществува само, защото млад мъж от Хомс е бил приет", пояснява Банкси в интернет страницата си.

Джобс е бил даден за осиновяване скоро след раждането си. Майка му е американка, с която сирийският му баща е преспал. Джобс никога не е срещал биологичният си баща и е бил отгледан от калифорнийска двойка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

до Сиднито

преди 8 години

Сидни, ти уж щеше да ходиш да си лягаш, пък си продължил да пишеш цяла нощ.Като си бил в научен екип, и не знам какви други дивотии се джуркат в главата ти, да беше научил родния си език поне. То бива неграмотност, ама това твоето е възмутително.

15

от Сидни Ав$тралия

преди 8 години

Пийнах си червено винце с кюфтенца и си признавам че Австралия не съм я виждал дори на картинка

14

до Сиднито

преди 8 години

Някак си не мога да приема критика или обида от човек, който пише за моят "соцялен статус". Не можеш на родният си език да говориш (нищо че си naturally born Australian), но ми обясняваш за моето развитие.Между другото наистина не ти е много съдържанието на главата, ако мислиш, че си единственият пишещ тук, който живее извън България. Но пък със сигурност си единственият, който не само е забравил откъде е тръгнал, но и плюе по това място.Хайде отивай да правиш рискови инвестиции.

fallback