Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Руска верига супермаркети поднесе извинения днес, след като пусна в продажба дъска за рязане, на която американският президент Барак Обама е изобразен като маймуна, предаде Франс прес.

Продуктът, предлаган от веригата Бахетле, предизвика гнева на американското посолство в Москва. Заради скандала дъските за рязане бяха изтеглени от щандовете.

Продажбите на продукта са спрени. Ние съжаляваме, че такъв продукт се е озовал на нашите щандове, каза говорителка на веригата. За нас е неприемливо един магазин да бъде използван за политически провокации, добави тя и каза, че ще подаде жалба към доставчика на продукта - московска компания.

На дъските има и календар за идната година. Замисълът бил с рисунката на маймуна на тях да се отбележи годината на маймуната по китайския календар.

Отвратително е толкова очевидна проява на расизъм да намери място на руските щандове, реагира в туит посолството на САЩ в Русия.

След като веригата супермаркети се извини, посолството публикува втори туит, в който благодари на "колегите от Бахетле, които са се извинили". Оценяваме това, допълва посолството във втория туит.

Бахетле е верига супермаркети с централа в Татарстан, популярна в цяла Русия, посочва Франс прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 8 години

Звездите са мaймуна, системата ги цензурира!Ако цензурирате думата мaймуна, справедливо ше е да цензурирате и думата обама!

59

Анонимен

преди 8 години

Е добре, де тая снимка дето сте пуснали, на *** ли е, на обама ли е или на обама като ***?

58

Анонимен

преди 8 години

Хаха, тия май, ако не се бяха извинили, щеше да е по-добре!

fallback