Продукти:
1 кг дюли
1 кг захар
1 л вода
1 пакетче лимонена киселина
Приготвяне:
Измийте дюлите, обелете ги и ги нарежете на ситни кубчета. Водата и захарта кипнете на котлона. Когато сместа заври, добавете дюлите. Варете, като разбърквате непрекъснато, докато започне да се сгъстява.
Малко преди да изключите котлона изсипете и лимонената киселина. Разбъркайте още веднъж и затворете в предварително подготвени бурканчета.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
1
не
преди 8 години4 средно големи здрави дюли се настъргват с кората на едро ренде като се изсипват във вече разстопени 3 кафени чаши вода и 1 кг захар веднага за да не се окислят и почернеят ,вари се около 1 час като може да се долее много малко водичка -не да стане на компот и накрая се слага половин лимонтозу и едно листо индрише