Снимка: личен архив
fallback

Продукти:

1 кг дюли
1 кг захар
1 л вода
1 пакетче лимонена киселина
 
Приготвяне:
 
Измийте дюлите, обелете ги и ги нарежете на ситни кубчета. Водата и захарта кипнете на котлона. Когато сместа заври, добавете дюлите. Варете, като разбърквате непрекъснато, докато започне да се сгъстява.
 
Малко преди да изключите котлона изсипете и лимонената киселина. Разбъркайте още веднъж и затворете в предварително подготвени бурканчета.
 
Още вкусни рецепти вижте в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

не

преди 8 години

4 средно големи здрави дюли се настъргват с кората на едро ренде като се изсипват във вече разстопени 3 кафени чаши вода и 1 кг захар веднага за да не се окислят и почернеят ,вари се около 1 час като може да се долее много малко водичка -не да стане на компот и накрая се слага половин лимонтозу и едно листо индрише

fallback