Снимка: bgonair.bg

Платинено коледно дърво на стойност 800 хил. долара чака своя купувач в търговски квартал в Токио. То се продава в луксозна бижутерия, като притежава повече от интересни орнаменти, включително обувката на Пепеляшка и 3-каратови диаманти.

За изработката на коледното дърво бижутерите използват 9 килограма висококачествена платина и много диаманти. Веднага след представянето на елхата, тя вече е в продажба.

Но ако някой желае да я купи, трябва да направи предварителна поръчка и след 2 месеца да получи своята оригинална платинена елха. Някои клиенти вече са го направили и ще посрещнат празниците с нея.

"Просто бях хипнотизирана от блясъка на елхата", сподели Казуйо Кауай. 

Всяка година бижутерният магазин избира специфична тема на своите продукти. Тази година мениджърите са се спрели на мотивите на класиката на Уолт Дисни – Пепеляшка.

"Много ми харесва, защото ни кара да мечтаем. Да имаме двойна мечта – тази на Дисни, комбинирана с желанието за лукс", каза Масао Тамура. 

През миналата година магазинът създаде коледно дърво по мотиви на анимацията на Дисни – "Замръзналото кралство". Елхата беше дори по-скъпа от тазгодишната – 2,4 млн. долара.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase