Снимка: freeimages.com

Диабетът е една от най-коварните болести, вземаща все по-големи размери през последните десетилетия. Коварността на това заболяване се състои в това, че то причинява много поражения на организма преди реално болният да осъзнае, че страда от диабет.

Има някои скрити сигнали, които подсказват за наличие на диабет и които помагат за ранното и адекватно овладяване на болестта.

Често уриниране

Честото уриниране може да се обърка с инфекция на пикочните пътища. Но разликата при нея е наличието на тръпнене, парене и болка при уриниране.

При диабетно болните уринирането е провокирано от компенсаторните механизми на организма, който се опитва всячески да изхвърли глюкозата от тялото, след като тя не е обработена по правилния начин и се е задържала.

Усещане за непрекъснат глад

Характерно за диабетиците е много бързото огладняване и най-вече вълчият глад. Когато човек има диабет, проблемът с преработването на глюкозата причинява задържане на въглехидрати, които изстрелват нивата на инсулина в небето. Оттам идва и огладняването, защото инсулинът действа по този начин.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase