Снимка: Reuters
fallback

Китовете са прекрасни същества, които за съжаление са все по-застрашени от изчезване. Грацията и добронамереността им личи в малките им замислени и тъжни очи. Те са интелигентни и мислещи същества, а това се доказва многократно от често необяснимите им за хората действия.

От рубриката на Az-jenata.bg - „Знаете ли, че...?“ ще ви разкажем някои любопитни факти за тяхното съществуване.

Китовете могат да пострадат от слънчево изгаряне.

В някои скъпи парфюми се използват китови фекалии.

Водата в устата на големите сини китове тежи толкова, колкото цялото тяло на кита.

Естественият враг на американския лос е китът убиец или наречен още косатка. Ще си помислите, че тези същества нямат нищо общо – едното броди по земята, а другото плува в дълбините на океана. Китовете убийци обаче много често ловуват по континенталните брегове и така лосът попада в смъртоносната им захапка, пиейки вода.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Деси

преди 8 години

Ало, списвачката на мат'рияла, в седми клас къде сте въртяла френска либоф? Косатката е най-големият делфин, не кит. Китоподобно-ДА, кит - НЕ! И останалото, което са писали колегите по-долу, да не се повтарям. Пишете си по любимите теми "КАк да гълтам, когато мирише" и оставете науката, на който го може!

19

Анонимен

преди 8 години

Човека е най-голямата гад на планетата, убива всичко до крак за да си маже гъ*а и предника, особенно онези с източните медицини там убиват най-много застрашени видове, защото вярват, че прах от рог ще те изцери и ще станеш свръх - отврат!

18

Анонимен

преди 8 години

Отидох на сайта да прочета повече в статията за китовете и прочетох за китовата акула. Абе ей, вие сте неграмотни, бе! Китовата акула не е кит! Може ли ЧАК такива безумия да пишете???

fallback