fallback

Общ преглед

Ако има хора, които със сигурност ще останат записани с големи букви в световната история, без съмнение Юрий Гагарин е един от тях. Първият човек, летял в Космоса, извършва полета на живота си на 12 април 1961 година.

След космическия полет Гагарин придобива световна известност и навсякъде е посрещан като герой. Той получава множество медали и отличия, сред които Герой на Съветския съюз - най-високата награда в СССР. И разбира се името му и постижението му става част от съветската пропаганда.

По ирония на съдбата Юрий Гагарин умира при катастрофа с пилотиран от него самолет през 1968 година.

В следващата галерия обаче ще ви представим другия Гагарин – човекът без военната униформа, родителят, любителят на водните спортове и хокея, фотографът... Разгледайте снимките, а още от тях може да откриете тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

bros

преди 8 години

Неее, отдавна не се бях смял така искрено, както на коментарите по-долу

32

Анонимен

преди 8 години

А американците са причината да имате компютри, ОС, браузери, за да може да ви четем проруските повърни по форумите. Наистина са ни нанесли вреди.

31

Анонимен

преди 8 години

Вижте тука един изперкал какво написа "Вечер гледахме небето и мечтаехме и ние да стигнем по близо до звездите защото социализма позволяваше на всеки ,ако е способен да полети на където си поиска." хххххххххахахахах тук е пълно с луди :)

fallback