Snimka: Instagram

Наскоро стартиралият проект "Дебошь" предлага на своите клиенти възможността да освободят стреса и напрежението си по необичаен начин, предава "RussiaToday".

А именно - като им връчат бухалка и ги вкарат в стая, създадена именно, за да бъде разрушена.

"Стаята на гнева" е концепция, която набира популярност в цял свят и вече има такава стая в Москва. Проектът "Дебошъ" е обородувал стаята именно според местния, руски вкус.

Налице са соц мебели от 70-те, стар телевизор. И разбира се култовото килимче, закачено на стената.

Идеята е ясна - плащаш, връчват ти бухалка и влизаш в стая, където си свободен да рушиш колкото си искаш.

Да счупиш телевизора? - Няма проблем.

Трошат ти се чинии? - Заповядай.

Искаш да си изкараш яда на продънения диван? - Знаеш какво да правиш.

А от "Дебошъ" са склонни срещу съответното заплащане да модифицират стаята според вкуса на клиента. Вклюително и с истинска кола за трошене.

Цялата идея има и ползотворен ефект върху психологическото здраве на хората. Психологът Юри Адамовский твърди, че подобен начин за освобождаване на стреса със сигурност има ползотворен ефект върху здравето.

"Ако човек няма къде да канализира негативните си емоции, извън тялото, те се натрупват в него и могат да причинят здравословни проблеми по-късно в живота", твърди той.

Специалистите все пак предубреждават, че освобождаването на стреса в такава контролирана среда е чудесен начин да изпуснеш парата, но само под формата на занимание за свободно време, а не алтернатива на терапия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase