Снимка: Twitter
fallback

Млад екземпляр от семейство Ушати тюлени е превърнал Операта на Сидни в свой дом, предаде БТА.

Експерти по опазване на дивата природа съобщават, че създанието отново се е появило на мокрите стъпала на сградата, за да се грее на слънце. През пролетта то също се е препичало на същото място.

Хората обожават сивия посетител и го смятат за талисман на града.

"Операта на Сидни може и да не е традиционно "свърталище" на морски лъвове, но скалите пред сградата са били там и преди столетия. Фактът, че сме построили град на ръба на естествените места, на които се греят на слънце, изглежда изобщо не ги притеснява", казва Джеф Рос от Службата за национални паркове и дива природа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

oт Сидни Ав$тралия

преди 8 години

не знам дали съм "чиче" но съм на 30 години и постигнах това което ти 3 живота не можеш в БГ.И как така може да си отишъл някъде където си "пожелал" а пък ме информираш как цял живот си киснал в "родината"?!? Май сам си противоречишТи никъде не си отишъл. И да си "пожелал" и да не си, няма да мръднеш от там. Може да не ти хареса но един ден ще видиш че си направил тва дето съм ти казал!Аз в Сахара не съм бил, но ти си сравнявай "хубавата природа" само с там за да ти става по хубаво така :D

8

oт Сидни Ав$тралия

преди 8 години

"във фирма,въвела иновация в световен мащаб" то всички сме така, реализирали сме се, ама без да живеем в гетУКато си в "световния мащаб" що си в гето? е? Какво виждаш през прозореца? Виж и кажи? Виждаш яко панелни гета, оскотяване на всеки ъгъл, кучета по улиците, мръсотия. Отиди да ти оперират розовите очилца"хубава природа" хах със Сахара ли я сравняваш? Ти май не си живял на наистина хубавите места по Планетата, нямаше говориш глупости"на гребена на вълната" да ама на кафявата вълна ;)

7

от Сидни Ав$тралия

преди 8 години

"Аз съм отишъл там където АЗ съм пожелал"ами това си пожелал, там ти е мястото!Защо мислиш че аз съм не съм където "АЗ съм пожелал"? Аз съм пожелал да не съм в гетУ. Пожелах да работя в технопарк в западна европа. Постигнах го. Бях част от екипа разработил софтуерен стандарт одобрен с международен номер вече.После исках да съм сред много по красива и уникална среда, където няма задръствания, безкрайни плажове до хоризонта, кристални рифове, острови, джунглиИ ето ме в Оз, нагоре в кариерата..

fallback