Снимка: Личен архив
fallback

Продукти:

400 г фета сирене
2 броя тиквички
1 глава лук
2 домата
доматено пюре
800 мл зеленчуков бульон
200 г моркови
босилек
1 стрък магданоз
За пестото:
босилек
чесън
зехтин
по желание пармезан

Приготвяне:

Лукът и морковите се задушават в малка тенджера или касерола заедно със зехтин. Към тях се добавят нарязаните на кубчета домати и доматеното пюре с щипка захар. Добавяме и босилека, една стрита скилидка чесън, сол, черен пипер. Когато заври настъргваме тиквичката и изчакваме да заври отново.

След това добавяме зеленчуковия бульон и оставяме да поври няколко минути. Накрая добавяме фета сиренето и пестото, когато супата вече е изстинала.

Приготвяне на пестото: смесват се чесънът, босилекът със зехтина и по желание се добавя пармезан.

Накрая украсете с няколко резена морков, чушка и стрък магданоз.

Още апетитни рецепти може да разгледате в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 8 години

Ние в България на фета сиренето му казваме сирене.

fallback