Приготвяне:
Продукти:
5 кг пиперки “Капии”
2-2 1/2 кг патладжани
2-3 глави чесън
1-2 връзки магданоз
сол на вкус
черен пипер на зърна
1 ч. ч олио
2 ч. ч винен оцет
Приготвяне:
Изпичат се пиперките, обелват се, изчистват се от семето и се накъсват на ленти по дължина. Патладжаните също се изпичат, обелват се и се накъсват на ленти по дължина. Смесват се така приготвените продукти с нарязания на едро магданоз и скилидките чесън. Прибавя се сол на вкус, черният пипер, чаша врящо олио и оцетът. Разбърква се леко сместа и се слага в бурканчета. Стерилизира се 15 мин.
Още рецепти за апетитни туршии може да разгледате в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар