Снимка: photl.com

Продукти:

1 бр. тесто за пица
200 г италиански колбас по избор
2 чаши настъргана моцарела
150 г гъби
2 супени лъжици зехтин
2 домата, нарязани на кубчета
¾ лъжичка сушен риган
½ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжица копър
¼ чаена лъжичка чесън на гранули
½ чаша прясно настърган пармезан

Приготвяне:

Затоплете фурната до 180 градуса. Натиснете тестото върху дъното на кръгла тава за печене, предварително намазнена.

Запържете колбаса в голям тиган на средна температура. Разбърквайте, докато покафенее. Подредете го върху тестото за пицата. Поръсете с моцарелата равномерно върху колбаса.

Добавете гъбите и лука в тигана. Разбърквайте, докато лукът омекне. Оваляйте домата в ригана, солта, копъра и чесъна. Поръсете тази смес върху моцарелата. Печете около 30 минути.

Още апетитни рецепти може да разгледате в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase