Снимка: Личен архив
fallback

Продукти:
400 г бял течен шоколад
1 кофичка кисело мляко
2 броя желатин
50 г мед
1 пакет черни или кафяви бисквити
250 г масло

Приготвяне:
Натрошаваме бисквитите и ги смесваме с разтопеното масло. За да се получи блат, поставяме сместа във форма за торта.

Накисваме желатина във вода, след това разбиваме течния шоколад с киселото мляко и прибавяме вече набъбналия желатин и меда върху вече готовия блат.

Изсипваме сместа и я оставяме в хладилника за 2 часа да стегне. Поднасяме я с крокан или готов карамел. 

Още апетитни рецепти може да видите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

все разбирачи

преди 8 години

до 1 и 3Белият шоколад се произвежда от какаово масло, мляко и захар без да се добовя шоколадовия ликьор от семената. Почетете малко, преди да оспорвати името на световно признат продукт.

3

Анонимен

преди 8 години

Прав е човека от първия коментар - бял шоколад няма. Това е бял крем , ако се сложи какао става шоколад , но не и бял.

2

Анонимен

преди 8 години

Добра идея.

fallback