Снимка: Az-jenata.bg
Необходими продукти:
 
4 филета сьомга
100 г масло
сол, черен пипер
 
За дресинга:
 
100 мл зехтин
сокът от 1 лимон
сол на вкус
няколко листа мента, босилек и девесил. Всичко се пасира добре в блендер или с пасатор.

Рибата се овкусява със сол и черен пипер. В загрят тиган разтопете малко масло и сложете сьомгата. Задушете я от двете страни за около минута-две и след това я прехвърлете в тавичка.

Добавете още малко масло и запечете до готовност. Сервирайте рибата, като я овкусите с дресинга. Гарнитурата избрете според вкуса ви.

Още вкусни рецепти опитайте в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase